galiciaunica Un recorrido semanal por Galicia, España.

SABORES QUE EXPORTAMOS

Por Marola Seijo

Saborear Galicia xa é posible no medio mundo. O é a través de produtos alimenticios con denominación de orixe que se exportan desde aquí e que levan o selo Galicia Calidade.

Son os embaixadores de luxo do sector alimentario galego e facturan nada menos que 500 millóns de euros ao ano. Conséguense en convencionais supermercados e mesmo por Internet.

O mexillón é o rei e ten orixe protexida pola comunidade europea. Pero hai outras delicateses que sorprenden pola súa aceptación exterior:

A navalla e o longueirón envasados pola Cooperativa de mergulladores de Fisterra, cunha trazabilidad que merece a etiqueta de Galicia Calidade.

450 produtores de mel, adscritos ao seu Consello Regulador, conseguiron o IGP para a súa denominación de orixe. Só 250 mil quilos de mel saen ao mercado con esta etiqueta.

O polbo ten etiqueta que garante a súa orixe galega, grazas á Confraría de Bueu, pioneira na súa comercialización exterior.

“Pesca de Rías” é marca de calidade que garante a orixe galega do peixe que se envía aos mercados estatais e mesmo internacionais.

E  os queixos galegos San Simón e Arzúa-Ulloa, os mais vendidos fóra de Galicia, que conquistaron a pasada edición de Gourmet Queixos, celebrada en Madrid.

A todo isto hai que engadir o marisco das Rías que nunha ampla frota de camións e algún avión de carga, sae todos os días das nosas lonxas con destino a Madrid e a Barcelona, principalmente.

O sabor de Galicia está xa ao alcance de todos a través destes produtos, que son só algúns exemplos dos moitos  “embaixadores” que ten, principalmente,  o noso mar.